Općeniti podaci

Općina Sukošan
Hrvatskih branitelja 14
23206 Sukošan

OIB: 05968747240

 

O Sukošanu

Sukošan je naselje i lučica u prostranom zaljevu Zlatna luka, Jadranskom magistralom 10 km jugoistočno od Zadra. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo, voćarstvo i turizam. Danas je sjedište Općine Sukošan kojoj pripadaju i mjesta Debeljak, Gorica i Glavica. Samo mjesto broji oko 3000 stanovnika. Imamo dječji vrtić, osnovnu školu s novoopremljenom sportskom dvoranom, ambulante opće i zubne prakse, te sve ostalo što nas čini mjestom ugodnim za život tijekom cijele godine, a mnogi su ga prepoznali i kao mjesto idealno za odmor.

Mjesto gdje plodna polja uranjaju u nebesko plavo more. Njegovu dugu razvedenu obalu od prekrasne uvale “Zlatne luke” u kojoj je smještena marina Dalmacija do prirodnog kompleksa Tustice krase lijepe plaže i brojne intimne uvale. Ljepota mora i plaža, luksuzni smještaj, gostoljubivi domaćini uz bogat kulturno–zabavni program već desetljećima privlače brojne domaće i strane turiste koji se godinama vraćaju uživajući u „sukošanskom litu“.

Sukošan je spoj tradicije i modernog, uređenih plaža i netaknute prirode – pravi lijek za dušu i tjelo. Da je uistinu turističko mjesto, svjedoči preko 3000 ležaja u luksuzno uređenim apartmanima, pansionima, motelu i hotelima, a rado su posjećeni i brojni kampovi smješteni u neposrednoj blizini mora.

Blizina Zadra (10km), 5 Nacionalnih parkova i 2 Parka prirode, najveća marina na Jadranu, blizina Zračne luke i povezanost sa Autoputom sigurno su dobri razlozi da nas izaberete kao svoju destinaciju.

Zahvaljujući marini “Dalmacija” Sukošan je postao i pravi raj za nautičare.

 

Ustrojstvo Općine Sukošan

Općinski načelnik

… nositelj je izvršne vlasti i ima jednog zamjenika.

Općinsko Vijeće

… predstavničko je tijelo građana i tijelo lokalne samouprave.

Jedinstveni upravni odbor

… vrši obavljanje upravnih i stručnih poslova iz samoupravnog djelokruga Općine.

Mjesni odbori

… su oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima.

Skip to content